Første dag pÃ¥ jobben – myk start hos NRK Buskerud

Det ble en tidlig mandags morgen. Først skulle ELbilen på batteriservice og så var det å vandre opp til NRK Buskeruds sin morgensending. Der vanket det en god kopp kaffe og en hyggelig prat mellom værmeldingen, help morgenandakten og dagsnytt.

Ellers skal jeg innrømme at det ble ikke mye jobbing i dag. Men jeg har fått skrevet ut rapporten min. Den har jeg holdt på med i to uker nå og synes selv den ble bra. Mange bilder og mange historier.

En hyggelig, men noe vemodig kveld er det også blitt. Hele staben i Strømsgodset menighet var ute og spiste avskjedsmiddag med kapellan Vigdis Moen Storhaug som slutter til jul. Hun skal bli prost i Hallingdal. Det er mange, ikke minst vi som har jobbet sammen med henne som vil savne henne.

Siste nytt om Mar Gabriel: Mange i mange land og mange mennesker engasjerer seg for å hjelpe klosteret ut av det uføret de nå er kommet inn i. Håpet er at sentralmyndighetene i Tyrkia setter foten ned og gir beskjed om at tiden for slik oppførsel er over i et land som støtter opp under menneskerettighetene. Det er betenkelig når de lokale styresmakter velger å innkalle biskoppen til avhør på juleaften, 24. desember. De kristne opplever det som en ekstra påkjenning og en provokasjon.  I Koranen omtales Maria og Jesus en rekke ganger med stor respekt. Jesus er den største profeten etter Muhammed. Det er en lang tradisjon mange steder der kristne og muslimer bor side om side at muslimene går på julebesøk til de kristne, og de kristne på besøk til muslimene når fastemåneden ramadan er over. De fleste respekterer hverandre.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *