Dokumentarfilm fra roumturen !?


stomach Noel James fra Wales og Steinar, recipe Catapult” src=”http://dagarne.roum.no/wp-content/uploads/2008/11/catapult-bjarne-noel-steinar-300×225.jpg” alt=”” width=”244″ height=”184″ />Catapult-film fra Drammen kontaktet meg i januar. Sjefen Børge Solem som jeg var lærer for pÃ¥ Danvik Folkehøgskole mot slutten av -90tallet hadde fÃ¥tt snusen i at jeg planla en tur.

Nå ville de lage en dokumentarfilm om dette. Det har de gjort. De tok noen opptak med meg i det jeg avsluttet jobben før permisjonen. Deretter kom Bjarne og Steinar til Istanbul og fulgte meg til Mar Gabriel i Øst-Tyrkia. Nye opptak og intervjuer med meg og folk jeg traff underveis. Så dro de tilbake til Norge mens jeg fortsatte turen. Tre dager før oppholdet i Mar Musa var over dukket de opp igjen og filmet en masse i klosteret. Så dro de hjem etter ei uke. Dermed har jeg altså ikke vært helt alene hele tiden, store men hadde følge i alt 12 dager.

Jeg har med vilje ikke skrevet om dette før, da det har vært noe usikkert om denne dokumentaren de planlegger virkelig ville komme på lufta. Men Børge Solem forteller at de har en intensjonsavtale med TV2 om 30 min. sendetid. Hvordan de skal klare å kutte 30 timers råfilm ned til 30 min på en fornuftig måte er noe ubegripelig for meg. For en jobb!

Når dette kommer på lufta vet jeg ikke ennå.

Den store fordelen for meg er at jeg får tilgang på 30 timers film fra deler av reisa. Ikke minst noen av samtalene med spennende mennesker vil være veldig verdifullt.  Dette er noe jeg kan bruke i mine sammenhenger.  Noe filmstjernelønn er det ikke snakk om for meg, men de spanderte på meg et par overnattinger, ei togreise, et par bussturer og en kjempemiddag på bursdagen min 1. november i Damaskus sammen med kollega Ivar Flaten fra Fjell . Det var kjempetrivelig.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *