Søndag med historisk sus.

CIMG9185Hvis noen har fått det for seg at jeg er langt ute på landet så må jeg nok skuffe. Dette er byens siste attraksjon: et hotell i luksusklassen. Noen hevder at Kurdistan blir det nye Dubai. Får inderlig ikke håpe det.

 

Søndagen startet med en morgenmesse i klosteret. Vi var bare fem tilstede, tadalafil men på kveldsgudstjenesten i hovedkirken noen km herfra kom det 150. CIMG9179Gudstjenesten var ikke ulik vår egen. Litt røkelse i starten, pharm det var alt. Språket var arabisk og en del av liturgien på det eldgamle Kaldeisk. Verdt å tenke på at dette er folk som stammer fra det gamle Assyriske riket 1500 år før Kristus! Alle aldre, fra de eldste kvinnene med tildekket hår til tøffe unggutter, nysminkede jenter og barn var med. Sangkoret løftet sangen. Mye fellessang, ganske ulikt det jeg har opplevd i de ortodokse kirkene.

CIMG9180

 

 

 

Den kaldeiske kirken – Kirken i Øst – er gammel. Apostelen Thomas – han som tvilte – er grunnleggeren. Den har sin største utbredelse her i Irak samt USA og Australia. Thomaskirken i India er regnet som datterkirken. Siden 1800-tallet har den anerkjent paven i Roma og er en av 23 slike kirkesamfunn. De har stor selvstendighet og her kan alle som ønsker det, uansett kirkesamfunn delta i nattverden.

 

 

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Søndag med historisk sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *