Hvordan ser et kloster ut?

Ja, stuff si det.  Deir Maryam er navnet på det jeg er i nå. Klikk på linken og du kan bli venn med det på facebok. Nye tider for klostere også.

Nå er riktignok Deir Maryam (Mariaklosteret) ikke gammelt i det hele tatt. Knappe to år.CIMG9182

CIMG9176Historien er slik: På 1850-tallet bygde den Kaldeiske kristne menigheten i Sulaymania en kirke i det kvartalet nesten alle kristne bodde i.  Området for såpekokerne. Menigheten var ikke stor, case og den ble mindre år for år. Til slutt bare 40 familier igjen. Så kom den første og andre Gulfkrigen på -90tallet. Etter at det “kristne” USA kastet ut Saddam Hussein ble situasjonen for de kristne i Sør-Irak vanskeligere. Mange dro til USA, tadalafil Europa og Australia, men noen kom også hit til det fredeligere Nord-Irak. Menigheten tredoblet seg på kort tid. Det er mange hundre år siden det har bodd så mange kristne her som nå!  I grunnen en vanlig måte for kristendommen å bli spredd på når vi ser på kirkehistorien. Behovet for en ny og større kirke meldte seg og for ti år siden var sto den ferdig. Et prektig bygg.

Hva så med de gamle bygningene? Det var ikke bare kirkebygget, men mange hus på begge sider av den smale gata.DSCF9870  Flere av dem hadde vært eid av kristne familier som hadde flyttet til bedre hus og leiligheter og lot de gamle stå til forfall. Det er trist, men det som er bra er at det er et stort område rundt gamlekirken som kan benyttes av klosteret. Som det tydelig kommer fram av bildene er det mye kondemnabelt her.Da menigheten flyttet ut, lurte biskopen på hva de skulle gjøre med den gamle kirken og husene rundt. Han henvendte seg til lederen for  Mar Musa klosteret, Fader Paolo,  og de besluttet å starte et nytt kloster etter mønster av det i Syria.  Dermed flyttet fader Jens, DSCF9845som jeg traff i Mar Musa for tre år DSCF9882siden, hit og satte i gang med å pusse opp stedet. På bildet er han sammen med tre kristne, indiske sykepleiere som vi traff da vi var ute og handlet. (Det er mange arbeidere her fra India, Pakistan, Filipinene og andre land).

DSCF9881Fra kirketaket kan vi se ned til naboeiendommen hvor man tenker seg et nytt hus og en flott hage.  Et skår i gleden: I fjor “stjal” soknepresten i nykirken kirkeklokka fra klosteret. Jeg har foreslått at vi skal stjele den tilbake. Forslaget ble mottatt med stor entusiasme og mange kreative, for ikke å si vidløftige ideer, om hvordan vi skulle få det til. Flere bilder og historier følger i dagene som kommer.

This entry was posted in Pilegrimstur. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hvordan ser et kloster ut?

 1. プレゼントは何かしようと悩んでいる?最近パネライルミノールマリーナスーパーコピー時計を購入する考えているしよう?
  旦那さんや友だちに最も最高な贈り物?
  ロレックスコピー、パネライコピー、ウブロコピー、カルティエコピーなどブランドはパネライルミノールマリーナ多種多様です。
  只今特別価格で購入できるので、お早めにお問い合わせください。
  どんな場合でも大活躍してくれる逸品!

 2. スーパーコピーブランド専門店
  ルイヴィトン、シャネル、グッチ、エルメス、クロエ、ルチェ&ガッバ―ナ、バレンシアガ、ボッテガ ヴェネタ、ミュウミュウ、クリスチャンディオールその他の偽物バッグコピー、偽物財布コピー、偽物時計コピー、偽物ベルトコピー、偽物指輪コピー、偽物キーケース、商品は全く写真の通りです。
  高級腕時計(N級品),スーパーコピー時計(N級品),財布(N級品)バッグ(N級品),靴(N品),指輪(N級品),ベルト(N級品),マフラー (N級品)
  人気の売れ筋商品を多数取り揃えております。全て激安特価でご提供.お願いします.

  ★100%品質保証!満足保障!リピーター率100%!
  ★商品数も大幅に増え、品質も大自信です。
  ★スタイルが多い、品質がよい、価格が低い!
  ★顧客は至上 誠実 信用。
  ★歓迎光臨★送料無料(日本全国)

  ホームページ上でのご注文は24時間受け付けております

Leave a Reply

Your email address will not be published.