Det ble plan F og en høyst nødvendig skopuss

Plan A drømte jeg om for et år siden: Landveien gjennom Nord-Afrika: Libya, ed Tunis, sovaldi Algerie, sick Marokko og båt over til Gibraltar og tog hjem. Den ble fort gitt opp pga lengden, tiden og Gadafi.

Plan B: Gjennom Libya til Tunis og bÃ¥t til Sicilia. Den ble gitt opp pga Gadafi. Han liker ikke turister i fri flyt. Du mÃ¥ ha “invitasjon” fra et reisebyrÃ¥ som skaffer bil med sjÃ¥før og hotellplass. Det ble for dyrt.

Plan C: Fly fra Kairo til Tunis og båt til Sicilia. Det så lenge ut til å gå bra, men så ble det forandring i båtrutene (sommerruter/vinterruter?) i forhold til fly. Heldigvis dobbeltsjekket jeg ruteplanen før jeg kjøpte flybillett. Ellers hadde jeg fått mange dager i Tunis. Sikkert hyggelig, men jeg har jo tenkt meg hjem en gang også.

Plan D: Fly til Sicilia. For dyrt.

Plan E: Fly til Malta og båt videre. For dyrt.

Dermed blir det plan F: Fly til Athen og tog hjem derfra. Det ble det billigste og raskeste alternativet. Men jeg hadde syntes det hadde vært moro å krysset Middelhavet med båt.

I dag har jeg prøvd fem fremkomstmidler: T-bane (ny og fin og billig) Buss (også billig= kr 1,25, det samme som t-banen) Minibuss (billig og eksotisk. Jeg satt inneklemt mellom en gjeng burkadamer. Gjetter på at de var vakre alle sammen) Drosje (ganske billig= 7 kr) og til slutt kamel rundt pyramidene (Veldig dyrt, men veldig morsomt).

Dermed avsluttet jeg mine 9 uker i Mitdøsten med å se pyramidene. Det var fint, men så mye finere kunne opplevelsen for meg og de tusenvis av andre skuelystne ha vært om vi hadde slippet maset fra de utallige selgerne overalt. Men som drosjesjåføren min sa (det er jo dem alle journalister har bakgrunnstoffet sitt fra): Det er fattigdommen som gjør det. Myndighetene bryr seg bare om de rike. Vi er alle sammen rasende på dem.
De har store utfordringer i dette landet. 22.millioner bor det nå i Kairo alene.

Da skopusseren ville gi meg igjen på 10 pund (KR12.50) Lot jeg han beholde alt. Han ble svært glad og jeg en smule beskjemmet.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Det ble plan F og en høyst nødvendig skopuss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *