De tre vise menn – og en tur til Irak

Da de tre vise menn var på vei hjem fra Betlehem stanset de utenfor Midyat. Der bygde de et tempel/kirke til ære for Maria og Jesubarnet. Historikerene godtar nok ikke den, men at kirken er fra det 1. århundrede – det påstår folk her bestemt. Så er den heller ikke lik de andre, mer som et gammelt tempel. Tårnet er av nyere dato.

Nok en dag med sterke historier, det er helt ufattelig hva folket her har gjennomgått. En kirke jeg besøkte reddet landsbyefokningen i 1915 da de forskanset seg i den. Folket i mange landsbyer ble slaktet ned da deres kristne tro forbød dem å forsvare seg. Men til slutt gav en biskop tillatelse til forsvar og det reddet de siste gjenlevende. Nå er det bare rester igjen. To kristne familer her, seks der. Men nå er utenomverden oppmerksom på dem og alle som flyktet kommer tilbake og sørger for at sikkerheten er blitt bedre.

Gjestfriheten er helt rørende. Overalt skal det serveres noe. Meloner. små, kjempesøte druer, brød og te.

Det var vel det siste jeg hadde tenkt meg før jeg dro avsted,at jeg skulle havne i Irak. Vel, er ikke der ennå, men vi drar om et par timer. Det er bare en times biltur herfra til grensa. Skal være med en gruppe utvandra assyriske kristne som skal treffe trosfeller i Nord-Irak. Fire – fem dager skal det vare. Så får vi se om det er internetttilgang der. Det vil ikke forbause meg lenger.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to De tre vise menn – og en tur til Irak

  1. Bent says:

    Hei Onkel! Spennende lesning! Jeg vil følge med videre, etter å ha blitt fortalt du er på tur!

  2. Dag Arne says:

    Tove: 1,Det er ikke lett. 2 Tror det skulle gå greit. Kommer du?
    Bent: Så hyggelig å høre fra deg

  3. [url=http://www.wtobrand.com/lv2.html]もっと錦上に花を添えるの来場者は、また感じる「Rolex(ロレックス)愛の中国」というメッセージ、そして有事での証。まず、Rolex(ロレックス)が中国で多額の投資。ロレックスコピー次に、それと競争相手と同じで、積極的に賛助中国スター、彼らを招待ブランド。を含む世界ランキング第五の中国网坛名将李娜(2011年フランスオープン女子シングルス優勝、そしてここから1位になって、グランドスラム大会に優勝したアジア選手)、そのチームメイト郑洁(かつて摘みのグランドスラムダブルス)、中国の順位の第1のゴルファーの梁文冲や、国際上で高い名声を有し中国人ピアニスト王羽佳とユンディ・リ。[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published.