Refleksjoner fra en stille dag.

– Vi reiser i morgen tidlig.

I morgen tidlig: – Vi reiser i kveld.

Og alle er like avslappet og blide. Noe kommer på og da tar man det som kommer. Og jeg er like blid og nyter å bare være her. Tenk å ha, try ikke bare en dag, drug men flere uten stresse!

Onsdag fulgte jeg med på formiddagen til den gamle ortodokse presten (han på bilde fra i går). Etter morgenbønn og frokost ruslet han rundt i klosterhagen og kikket på trærne. Kanskje ba han, recipe eller bare var der i hagen, nesten som et gammelt tre han også. Så kom det noen innom, en familie på fire. De satt en halvtimes tid og småpratet. Så fortsatte han sin lille vandring og to menn dukket opp. En ny prat. Spurte de om råd for noe? Vet ikke. Men presten var der og hadde tid til alle.

Lenger borte, under søylene satt en gammel nonne på steingulvet med en hammer og knuste skallet på pistasjnøtter. Hun begynte etter frokost kl 0630. Jevn banking uten stans. Da jeg dro ved 11-tiden satt hun fremdeles med sin hammer og banket.

Hva er det gode liv? Neppe å sitte på et steingulv, eller rusle rundt i klosterhager hele dagen. Men sannelig om jeg vet.

Irak/Kurdistan får jeg ikke sett så mye av. Ingen ubehagelige opplevelser, bare vennlige folk.

Uventet:

De som tror at muslimer ikke drikker alkohol må tro omigjen. I parken her flyter det av tomme ølbokser (Tuborg). Alle drikker får jeg høre. Alkohol kjøper man i spesielle butikker med gardiner for vinduene. Dem er det haugevis av. – Vi er en kultur gjennomsyret av dobbeltmoral, fortalte en muslim meg. – Det er et kjempeproblem.

Bønneropene runger fra minaretene mens trafikken, handelen, gatefeiingen og leken fortsetter like fullt. Kan tenke meg at mine kolleger, Imamene, er minst like bekymret for verdsligjøringen og mangel på ekte trosliv blant sine egne, som kristne kan være det hos oss. Men likevel: enten er du muslim eller kristen. Ingen er ingenting.

Mine assyriske venner er på møte med den kristne finansministeren i dag. De forventer mye ut av det. Programmet forandrer seg fra time til time, så jeg ser ikke noe poeng med å være her så mye lenger. Å skulle reise alene i dette området har jeg ikke mye lyst til selv om det sikkert er mulig.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Refleksjoner fra en stille dag.

 1. Bror og svigers says:

  Hei boder og svåger.
  Vi følger med deg dag for dag.
  Du skriver så friskt og levende og vi koser oss med dine situasjonsbeskrivelser.
  Her hjemme er det høst og mørke kvelder.
  det går uvegelig mot vinter, men inne er det trivelig og turer i dgslys går som vanlig selv i regn og gråvær.
  God tur videre.

 2. Ivar Flaten says:

  Jeg følger også med på din spennende fortelling om en spennende reise. Jeg er nettopp tilbake etter enda et godt kurs på Nya Slottet. Evagrios av Pontos var tema. Mye å snakke om når vi møtes! Ser fram til å se deg om en knapp måned i Mar Musa!
  Pax et bonum

  Ivar

 3. 『今季の新作』【送料無料】
  【限定価格セール!】激安本物
  【本物安い】品質100%保証!
  【信頼老舗】激安販売中!
  Japan最新の人気、本物保証!
  信用できる取引店へようこそ
  【信頼老舗】超激安!
  人気No.1、激安店舗【即日発送】
  大量仕入れ、直接輸入で圧倒的価格を実現
  【新入荷】激安販売
  私たちは、デザイナーの多数な選択を運ぶ
  芸能人愛用『大注目』
  手頃な価格でお好きなもの
  今、私たちは安価な高級品海外通販しています。
  高品質と最高の専門の顧客サービスと

 4. ルイヴィトン – N級バッグ、財布 専門サイト問屋
  日本的な人気と信頼を得ています。
  安心、安全にお届けします
  価格、品質、自信のある商品を取り揃えておりま すので、
  高級腕時計(N級品),ブランドコピー時計(N級品),財布(N級品)
  バッグ(N級品),靴(N品),指輪(N級品),ベルト(N級品),マフラー (N級品)
  ★100%品質保証!満足保障!リピーター率100%!
  ★商品数も大幅に増え、品質も大自信です。
  ★スタイルが多い、品質がよい、価格が低い!
  ★顧客は至上 誠実 信用。
  ★歓迎光臨★送料無料(日本全国)

 5. ブランド腕時計バッグ財布コピーエルメス(バッグ、時計) シャネル(バッグ、時計)ルイヴィトン(バッグ、時計) ブルガリ時計(バッグ、小物) COACH(バッグ)グッチ(バッグ、小物) ROLEX(時計)OMEGA(時計) IWC(時計)FRANCK MULLER(時計)1.最も合理的な価格で商品を消費者に提供致します。
  2.弊社の商品品数大目で、商品は安めです!
  商品現物写真。
  3.数量制限無し、一個の注文も、OKです。
  4.1個も1万個も問わず、誠心誠意対応します。
  5.不良品の場合、弊社が無償で交換します。
  不明点、疑問点等があれば、ご遠慮なく言って下さい。

Leave a Reply

Your email address will not be published.