Beirut

Verden er merkelig. Og overgangen kan bli i det meste laget store. For en uke siden sov jeg i en grotte og n̴ er jeg p̴ et relativt bra hotell i en by full av motebutikker, order Starbuck, advice McDonald, online HardRock Cafe, hoteller og banker. For ikke ̴ snakke om internettilgang. Ungdommen g̴r kledd som i Europa Рog vel s̴ det. De muslimske jentene har skaut i alle slags farger. Skikkelig stilige er de. Ikke mye svarte burkaer ̴ se her nei. Dette er Libanon Рdette er Beirut

Jeg kom meg greit over grensen fra Syria til tross for at visumet mitt hadde gått ut for flere dager siden. Tok sjansen på at det ville gå bra siden det gikk rykter om at myndighetene hadde forlenget alle visa fra 15 til 30 dager. Og det stemte!

Reiste sammen med en gjeng tause mannfolk i en gammel buss. Fem timers reise til kr 56. Gjennom den vakre og frodige Bekaadalen. Ned mot Beirut dukket det opp ganske mange militærposter med tanks og kanoner. De var ikke til pynt. Alle var bemannet. Men her inne i byen er det ingen å se. Her går trafikken tett og folk rusler rundt i gatene. Har sittet en stund på en fin utekafé ved Middelhavet og nytt solnedgangen og bølgeskvulpene i bare skjorteermene. Deilig med vann etter all ørkenstøvet.Nå skal jeg se på TV for første gang siden 15.sept. Her er det BBC og CNN så presidentvalget i USA får jeg med meg.Regner med nok en kontrastfylt morgendag. Da er det besøk til en palestinsk flyktningeleir. Min vikar i Strømsgodset, Eli Flåten, har jobbet her for en del år tilbake og har skaffet meg kontakter.

En liten ørkenopplevelse:

Så står det et tre der. Helt alene. Hvor får det vann fra? Hvorfor er det ikke litt spist opp av geitene da det var lite, som alle andre vekster her?Kanskje det har klart seg for minne en vandrer om at håpet kan gro – selv når det virker håpløst.

Er du fra Norge? Han som spør er en syrisk mann i midten av 20 Ã¥rene. Han kjente til “greven” og kirkebrannene og synes musikken til Bursum var noe ordentlig skitt. Men mange ungdommer i Syria likte den og flere hadde bilder av “greven” med sørgeband pÃ¥ sÃ¥ lenge han var i fengsel. OgsÃ¥ et overraskende møte med Midtøsten.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *