Welcome to Arabia!

Først litt mer fra Mar Musa.

Fader Paolo er en sjelden personlighet. Han kombinerer en enkel fromhet og inderlig bønneliv med praktisk arbeid og dristige teologiske og politiske tanker. Jeg har vært så privilegert å få snakket med ham ved flere anledninger. Siste gangen varte samtalen (eller helst Paolos foredrag med korte spørsmål fra meg) i en time. Heldigvis er dette blitt filmet, så jeg vil ha det på DVD. Her er det mye å lære. Ikke minst hans tanker om hvordan kristne og muslimer kan leve sammen og respektere hverandre. Og om kirkers ansvar for jorda vi bor på. Mitt opphold i klosteret har gitt meg mer enn jeg hadde kunnet våge å tenke.

Det er det ikke enkelt skrive så mye om det på en blogg, men jeg håper kunne formidle noe av det når jeg kommer hjem.

Jeg har hatt to fine dager i en spennende og flott by. Damaskus kan absolutt anbefales. I går kveld spiste jeg avskjedsmiddag med den svensk/norske gruppen jeg har støtt på og ruslet alene gjennom hele gamlebyen langt over midnatt. Stille og fredelig. Råd: Masaisko og kompass. Da holder rygg og bein og du går deg ikke vill i basarenes labyrinter.

Etter å ha pleiet min ånd i lang tid var nå tiden kommet til kroppen. Som skrevet står: Kroppen er et tempel for Den Hellige Ånd. Så da for man passe på den. Barberen nappet ut ørehår og nesehår så tårene trillet. Litt skal man lide for skjønnheten. Deretter gikk turen til Arabisk bad fra 1169. Skal ikke forsøke å beskrive det, men det ser ut slik et arabisk bad skal se ut. Det sier det meste.

Med laken rundt kroppen ble jeg ledet fra den ene avdelingen etter den andre. Bad, skrubbing med gryteskrubb (Eller var det stålull? jeg ble tynnhudet – det var denne lidingen for skjønnheten da..), såpevask og så et forsøk på å koke meg i et avlukke. Hvor mange minutter vil du være her, ble det spurt. Jeg klarte 32 sek. Deretter massasje utført av en kjempe. Etter en drøy time ble jeg plassert med rødt håndkle på hodet på en benk ved siden av springvannet midt i badet og servert Cola! Da flirer min sidemann som godt forstår at dette var en førstegangsopplevelse, slår ut med handa:

Welcome to Arabia!

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *