Baalbek Romersk verdensarv

Det er litt pinlig aa innroemme det, drugs men jeg jeg hadde ikke faatt med meg at romerikets stoerste tempel ligger oppe i Bekaadalen ca 100 km fra Beirut. Men naa vet jeg det. Jupiter og Venustemplet skal jeg kikke paa i morgen. Bygget oppe paa et gammelt Baaltempel (Guden vi kjenner fra Det Gamle Testamentet) Klikk her og se noen bilder som UNESCO har lagt ut.

Siden jeg ikke klarer aa koble meg til nettet med min egen PC blir det internettkafe sammen med en gjeng ungdommer som royker – selvsagt. Jeg er i Hizbollah-land, det kommer tydelig fram ved alle plakatene av heltene (Martyrer?) som henger overalt. Men klokkeklangen fra den armenske kirken lyder sammen med ropene fra moskeen. Tenker jeg besoeker kirken foer de gamle guder i morgen!

Jeg kom meg hit med maxitaxi. Det koster kr 40 fra Beirut. Kunne spart 15 kr ved aa ta bussen, men tenkte at jeg kunne flotte meg litt. Tok inn paa stedets luksushotell til kr 175 inkl frokost. Balkong med utsikt til tempelet og solnedgangen. Det er frodig i Bekaadalen, de dyrker mye frukt og masse druer foruten hasj. Jeg holder meg til druene, ingen fare.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *