Kirke og tempelvisitt

Her skulle det bygges et boldverk mot den fremadstormende kristnetroen. Det er en teori om hvorfor nettopp dette stedet ble utvalgt til aa huse romerrikets stoerste tempel. Men det er mange andre teorier ogsaa. Uansett: imponerende er det. Men de ble aldri ferdige. Den fattige toemmermannen utkonkurrerte Jupiter og Bacchus sine enorme soyleganger.

Dagen i dag har jeg altsaa vaert turist + kirkegjenger i den lokale kirken. Trodde den var armensk, buy men det viste seg at den var syrisk. Kjente igjen liturgien fra Mar Musa. Kjekt det ogsaa.

Ellers har jeg kranglet med hotellverten. Ble lovet varmt vann i gaar kveld, men den gang ei. Var saa vidt jeg fikk tak i et par tepper saa jeg ikke skulle fryse for mye. Det er kaldt oppe i fjellene her. Heller ikke frokost som annonsert kom. Er eneste gjest, saa de anstrenger seg ikke for mye. Men han fikk skaffet varmt vann i dag, lovet frokost i morgen og spanderte sjokolade. Da jeg mente at jeg skulle ha litt igjen av betalingen (maatte betale paa forskudd) fikk han plutselig problemer med aa forstaa engelsk. Vel, vel for 175 kr natta kan en ikke vente for mye. Alternativet er nabhotellet til 800 kr. Men er man pilegrim paa lavbudsjett, saa er man det.

I morgen blir det fire passkontroller: Ut av Libanon, inn i Syria, ut av Syria og inn i Jordan. Det tar nok den dagen tenker jeg. Saa saerlig from soendag blir det ikke paa meg, men jeg skal se om jeg ikke kommer meg i den armenske kirken foer bussen gaar.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Kirke og tempelvisitt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *