En liten søndagstur

Sterk og god kaffe i Amman er ikke å forakte. Før jeg dro sa jeg at noe av hensikten med turen var å ikke vite om morgenen hvor jeg ville være om kvelden. En øvelse i å ta det som måtte komme uten å skulle ha bestilt og planlagt på forhånd. Det fungerte utmerket i dag. Fire buss- og maxitaxiskift og fire passkontroller gikk unna i en fei. En av medpassasjerene mine skulle på et hotell her i byen og tok meg med. New Garden Hotell – Ingen hage og ikke nytt. Men det er vann i krana og internett som fungerer. Og reklamen stemmer i dette: Vennlig personale. Da er det ingen grunn til å klage på prisen, kr 150 inkl. frokost.

Men ingen søndag uten kirkegang! I morges fikk jeg med meg en flott gudstjeneste i den lokale armenske kirken i Baalbek. Liturgien likner den syrisk-katolske, men jeg synes den var litt nærmere vår egen. 70 stk i kirken, over halvparten barn og unge. For første gang i Midt-østen opplevde jeg at de hadde orgel. Dvs elektronisk. Seks jenter/damer var forsangere. Veldig fin sang. Men de hadde ikke kirkekaffe, det er et savn.

Min hotellvert har jobbet hardt for å rette opp fadesen med vann og sengetøy fra den første kvelden. Så hardt at jeg ikke fikk meg til å fortelle at, jo det var varmt vann i den parafindrevne tanken, men det var ikke så enkelt å få vannet ut av den. Men ved å huke seg ned under ei dryppende kran og vente lenge nok, så blir en til slutt våt. Verten tok meg med til frokost i et privat hjem og fortalte om palestinernes skjebne. Han kom fra Palestina da han var 2 år og hadde selv bodd i den leieren jeg hadde besøkt. Håp? Vi gir aldri opp håpet, om ikke for oss selv så for våre barnebarn. Men ny president i USA betyr ikke noe, det er kapitalistene som styrer og de er sionister. Jeg gikk ikke inn i den diskusjonen.

Et par bilder fra verdensarven må jeg legge ut her. Det var flott, må ha virket enormt på datidens mennesker. Men for de gamle guder hjalp det ikke med granittsøyler, selv om de var kommet helt fra Egypt.

Legg merke til de to personene nederst til høyre. Da får man et inntrykk av størrelsen på det minste templet!

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *