Ingen kjenner dagen før solen går ned…

Som jeg skrev i går: noe av det spennende med en slik tur er at jeg sjelden vet hva som kommer til å skje i løpet av dagen og hvor jeg havner. I kveld har jeg vært i eksklusivt 2 års bursdagsselskap for hjemmesiden til Dahab-info. Fikk fantastisk god sjømat, cheap så nå må jeg gjøre litt gjengjeld og reklamere for hjemmesiden. Vurderer du en tur til Egypt – anbefales – så se om ikke Dahab er stedet for deg. (Klikk her så har jeg fått betalt for maten.)

Et noe mørkt bilde. Niese Kristin er nr tre fra venstre.

Det ble en lang tur i dag. 1 1/2 times båtreise tok 7 timer fordi en må møte tidlig fram, discount pass og billetter skal ordnes, cialis så en time ombord før båten endelig går og når vi er framme må vi vente en time til før vi kan gå fra bord – deretter nye kontroller, visa etc.
Men når en tenker at det ikke er mer enn to år siden det smalt tre bomber som drepte flere mennesker akkurat her jeg er nå, så kan en forstå at de passer nøye på. Grunnen til at jeg er nettopp her i Dahab er ikke bare fordi dette er et utmerket utgangspunkt til et besøk i St katharinaklosteret og Sinaifjellet, men fordi min niese Kristin Laugerud bor her. Det er kjempekjekt å se henne igjen. Hun snakker arabisk, så det er veldig greit – nå har jeg egen tok!

Onsdag skal hun gå med meg opp på Sinaifjellet. Vi reiser herfra kl 23 og går opp for å se soloppgangen. Nå er det fullmåne så det kommer til å bli fantastisk.

Traff et stressa amerikansk ektepar, noe eldre enn meg, på båten. De ergret seg hele tiden over at alt gikk så sakte og begynte til slutt å irritere seg over meg som ikke lot meg irritere.

(Det er så godt å tenke at – jo dette tar dagen i dag – så kos deg og se på alle de morsomme menneskene. Særlig da det ble full krangel med en gjeng ombord på båten. Det var ganske fornøyelig. For noen stemmer og fakter!)

Men da ekteparet stormet ut av båten og i sin travelhet rotet seg ut av kaiområdet uten visa, ble sendt inn igjen. Hastverk er lastverk…..

Men kona (de var fra Seattle) var klar da jeg spurte om presidentvalget: Endelig kan Bush ta en jobb han passer til: Spa møkk i hestestallen sin!

PS: Nevner det bare: det er 26 gr har nå kl 2345. I morgen formiddag tenker jeg at jeg tar en svømmetur og kikker på noen koraler. Studiepermisjonen har sine lyse sider …..

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.