Afrika

Opp av en tunnel under Suezkanalen, and og vips så er man i Afrika. Dermed er de tredje – og siste! – kontinentet på turen nådd.9 timer på buss gikk greit. Luftavkjølt og ganske gode seter. Heldigvis er det røykeforbud på bussene. Det er hardt for den kjederøykende befolkningen, generic men godt for meg som antagelig er den eneste i midtøsten som ikke røyker. Noe en fra høykostlandet Norge aldri slutter å undre seg over er de lave prisene. 400 kms busstur til 120 kr. I Kairo skal jeg besøke den koptiske kirken. Gleder meg til gudstjenesten der på søndag.

Hvor kommer du fra? Standardspørsmålet dukker opp straks du er ute av døra. – Jeg har en bror i Norge. Jeg har besøkt ham. Bor du i Oslo? Jeg har vært i Narvik. Jeg jobber i det Egyptiske museet. Skal du dit så skal du få spesialomvisning. Bli med på mitt kontor her borte i gata og få en kopp te.

Det var en så hyggelig invitasjon at jeg ikke kunne si nei. Men kontoret var en parfymebutikk og det varte ikke lenge før kjøpepresset startet. Men nå er jeg en erfaren tedrikker hos salglystne kjøpmenn så de kom ingen vei. Men de prøvde hardt. Særlig da en yngre bror og bokser med Muhammed Ali som venn (Jeg så bilder av dem så det stemte) dukket opp, gikk det for seg. Jeg skulle få en gave og jeg skulle få parfyme som ville få kona mi til å kysse mine føtter i timevis. Så viss noen menn synes det er kjekt kan de få adressen av meg. Vel ute på gata kom han som skulle gi meg kortet sitt og lurte på om jeg ikke ville bli med en tur til et nytt kontor. Der hadde han noe interessant papyrus jeg kunne få se på. Skal si standhaftigheten er stor. Men noe visittkort så jeg ikke noe til.

Jeg er en dårlig turist. Det har ikke blitt mange suvenirer på turen. Så er da heller ikke sekken blitt noe tyngre. Snarere det motsatte. Avgang: lue i Sverige, t-skjorte i Tyrkia, jakke i Irak, kompass i Libanon. Nok ei T-skjorte (det var dumt for det var en hizbollah t-skjorte) i Jordan. Men jeg har klart å beholde pilegrimsstokken min. Det er jeg utrolig fornøyd med. Særlig med tanke på at jeg har forlagt den fem ganger: tog, buss, drosje, hotell og kloster. Men har fått reddet den med meg alle gangen. Så nå er det bare ei uke igjen. Det må vel gå……..

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.