Kvinner i svart

DSCF9738De er kvinner, nurse de er jøder, pharm de er Israelere og de har i over ti år stått hver fredag mellom kl 13 og 14 i et travelt veikryss i Jerusalem. På hebraisk og engelsk: Stopp okkupasjonen!           Biler tuter iltert på dem, find noen stikker ut en hånd og viser obskøne tegn til kvinnene.             Fra tid til annen kommer noen bort og kjefter på dem. – Hva sier de? spør vi. -Tror ikke vi skal oversette det, er svarer de med et lite smil. DSCF9756

Israel er et splittet land. Ikke bare geografisk, med murer og sjekkposter, men vel så mye menneskelig. Dialog – vel vi prøvde så litt forsiktig å nærme oss en annen kvinne som oppførte seg svært aggressivt.  –  Kan vi snakke litt  med deg? spurte Barbara fra Sveits som er med i gruppe jeg tilhørte.     – Kom dere vekk, skrek hun, ha dere unna. Jeg vil ikke snakke med dere. Det er fint med tanker om dialog. Hva gjør en nå det ikke er noen å ha dialog med?

This entry was posted in Pilegrimstur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.