Muren rundt Oljeberget

DSCF9708Skulle Jesus i dag ha tatt seg en tur fra sine venner Marta, cure Maria og Lasarus hadde han måtte ta en lang omveg. Muren går i slynger rundt hele Jerusalem og det er langt mellom stedene der den kan passeres. Bildet er tatt fra verandaen i huset jeg bodde i. Oljeberget til høyre og muren sees tydelig. Husene på toppen en ulovlige bosettinger. De ligger på Palestinsk side. Men det skal det gjøres noe med. Muren skal nå bygges om slik at den går rundt bosettingen – så blir det ennå mindre igjen for den (kanskje?) nye staten.

En eldre kar jeg traff fortalte:  – For noen år siden tok det tre minutter for meg å kjøre for å besøke søsteren min. Etter at muren kom kan det ta fra 2 1/2 time og helt opp mot 6 timer. Jeg må kjøre en lang, lang omveg og gjennom flere kontrollposter. Det blir vanskeligere og vanskeligere for oss.

This entry was posted in Pilegrimstur. Bookmark the permalink.

6 Responses to Muren rundt Oljeberget

Leave a Reply

Your email address will not be published.