Noen glimt fra Deir Maryam (Mariaklosteret) i Sulaymanina

DSCF9867Klosteret har det samme navnet som kirken. Maria med Jesubarnet står i en nisje i klosterhagen og det skjer stadig at noen kommer og tenner lys. Nå er statuer forbudt i denne kirken helt fra så tidlig som 787 ved 2. konsilet i Nikea. Dermed ser framtida for Mariabysten ikke lys ut! Det er alvorlige planer om å fjerne henne og sønnen, salve   men hun skal gjenoppstå som et veggmaleri.

Den Kaldeiske kirken er ganske annerledes enn de ortodokse både når det gjelder kirkerommets utseende og liturgiske utrykk.  Svært lite med bilder og utsmykkinger. Nesten som protestantiske kirker.

Klosterkirken er lys og enkel. Nydelige tepper på gulvet. Benkene er nesten ikke til å sitte på, så jeg tar en pute og sitter på gulvet.  Vi er i kirken to ganger om dagen: kl 07 til morgenbønn hvor vi leser fra Davids salmer i Det gamle testamentet, samtaler, synger og ber. Deretter er det frokost. Resten av dagen går til diverse gjøremål som jeg skal komme tilbake til. Om kvelden kl 18.30 har vi én times stillhet i kirken og deretter en nattverdsgudstjeneste.DSCF9854DSCF9852

Som overalt i disse landene er bygningen lagt rundt et indre hageanlegg med blomster, trær og noen ganger fontener.  jeg har tenkt å donere noen blomster som jeg vil plante ut i bedene før jeg drar. Nå er de, bedene, et heller sørgelig syn. Tror ikke mine to brødre og to søstre her er velsignet med grønne fingrer!

DSCF9884DSCF9851

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Noen glimt fra Deir Maryam (Mariaklosteret) i Sulaymanina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *