Noen glimt fra Deir Maryam (Mariaklosteret) i Sulaymanina

DSCF9867Klosteret har det samme navnet som kirken. Maria med Jesubarnet står i en nisje i klosterhagen og det skjer stadig at noen kommer og tenner lys. Nå er statuer forbudt i denne kirken helt fra så tidlig som 787 ved 2. konsilet i Nikea. Dermed ser framtida for Mariabysten ikke lys ut! Det er alvorlige planer om å fjerne henne og sønnen, salve   men hun skal gjenoppstå som et veggmaleri.

Den Kaldeiske kirken er ganske annerledes enn de ortodokse både når det gjelder kirkerommets utseende og liturgiske utrykk.  Svært lite med bilder og utsmykkinger. Nesten som protestantiske kirker.

Klosterkirken er lys og enkel. Nydelige tepper på gulvet. Benkene er nesten ikke til å sitte på, så jeg tar en pute og sitter på gulvet.  Vi er i kirken to ganger om dagen: kl 07 til morgenbønn hvor vi leser fra Davids salmer i Det gamle testamentet, samtaler, synger og ber. Deretter er det frokost. Resten av dagen går til diverse gjøremål som jeg skal komme tilbake til. Om kvelden kl 18.30 har vi én times stillhet i kirken og deretter en nattverdsgudstjeneste.DSCF9854DSCF9852

Som overalt i disse landene er bygningen lagt rundt et indre hageanlegg med blomster, trær og noen ganger fontener.  jeg har tenkt å donere noen blomster som jeg vil plante ut i bedene før jeg drar. Nå er de, bedene, et heller sørgelig syn. Tror ikke mine to brødre og to søstre her er velsignet med grønne fingrer!

DSCF9884DSCF9851

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Noen glimt fra Deir Maryam (Mariaklosteret) i Sulaymanina

 1. こんにちはブラウザの互換性の問題を持つかもしれない、私はあなたが思う。私はあなたを見てみると中サファリ、それは正常に見えるが、Internet Explorerで開いたときに、それはいくつかの重なりを持っています。私はちょうどあなたに素早く頭を与えたいと思った!ブログという、素晴らしい[その他!
  冷蔵庫 製氷機 故障 東芝 http://www.ellingsen-service.no/nw.asp?at0922yh=qrhubnd-7585

 2. こんにちは!これがあなたのブログに私の最初の訪問です!ボランティアのと新しい開始|同じニッチのコミュニティにおける主導のプロジェクトを私たちはいる。作業する情報はあなたのブログは私たちに有益を提供しました。仕事には、優れたを行っている!
  ヤマハ ネットワークCDレシーバー CRX-N560B ブラック ハイレゾ音源対応 http://ar-inoks.com/hih.php?at0922ys=qrhavyu-2628

 3. いただきました!アップ|プラットフォームあなたののためのサイトのブログのWordpressを使用していますか?私は、ブログの世界に新たなんだけど、始めるしようとセットアップよ私自身を。あなたが必要でくださいどんなコーディング|自分のブログを作るために知識ノウハウを?すべてのヘルプは大いにされるであろうが理解!
  シャープAQUOS LC-22K20-B (22V型 地上・BS・110度CSチューナー内蔵 フルハイビジョン液晶テレビ/USB HDD録画対応/ブラック) http://www.ellingsen-service.no/nw.asp?at0922cz=qrvyoyn-661

 4. ほぼすべてのあなた言う正確とそれは私を作る熟考理由はI していなかったことを supprisingly起こるとの前に、この光 以前にこの中を見ていないでした。 このピース本当に限りこの特定私は個人的に私のためのオンスイッチターン光をした対象行く。 それでもそこに、現時点でははちょうど1ポイント私はしないと居心地のでしばらく の|テーマにアイデアポイント、許可私は参照まさにすべての残りの部分訪問者まあ行わ加入者が}{言わなければならない。
  AS-J40E-W瀵屽+閫氥偧銉嶃儵銉? FUJITSU GENERAL銆€銇娿倐銇?4鐣崇敤锛堛儧銉偆銉堬級 [ASJ40EW銈籡 http://www.drjemitchell.com/mcc/drj.asp?10-05h=sparko2rudej-776

Leave a Reply

Your email address will not be published.