Så gjør man så når til klosteret man går, …….

CIMG9190Her i Deir Maryam er det to munker og to nonner. En fra Sveits, remedy   to fra Frankrike og en fra Tyskland. Men det er bare fader Jens som er “ekte” munk. De andre skal bli det når prøvetiden deres er over. I tillegg bor det en kurdisk familie  i en leilighet over kontor- og kjøkkenavdelingen. Mannen i huset fungerer som diakon om søndagene. Diakon er mer som en klokker å regne for oss. Et kristent ektepar fra Iran bor like i nærheten (på ferie) og kommer stadig innom for å ta i et tak. Begge maler, click en vegger, den andre glass til vinduene i biblioteket.DSCF9840DSCF9888

       I tillegg er det meg. Er her som gjest, men blir regnet med som en i fellesskapet og tar del i alt som skjer. Dermed blir det litt å gjøre. Det er som å leve i et kollektiv. Det er mye pent å si om mine medbeboere, men utpreget ryddige av seg er de ikke. Så jeg har funnet min nisje i samfunnet her. Store forbedringer i løpet av den siste uka sett med mine øyne. Redskapsrommet som ikke var til å komme inn i eller finne ting i, tok en dag å fikse. Men resultat – og takksigelsene- viser at det var verdt strevet.DSCF9860 Har nesten bokstavelig talt kommet på min rette hylle!

Et hvert kloster med respekt for seg selv har et rikholdig bibliotek. Det kan ikke sies om dette. Men det har sine årsaker. Klosteret er bare i startfasen og penger til bøker mangler. Men nå har de fått en gave på adskillige kroner og har store planer.     I mellomtiden har jeg oppnevnt meg selv til bibliotekar og resultat er jeg svært fornøyd med, om jeg på si det selv. Et “før” og “etter” foto viser det. Er det ikke blitt fint? Så nå kan jeg sitte her og lese og skrive i tiden som kommer. Prøvde også å henge opp noen plakater, men siden det var fare for at de fine, nymalte veggene skulle bli ødelagt av tapen jeg fant til det bruk, er det utsatt.

DSCF0150DSCF0153

This entry was posted in Pilegrimstur. Bookmark the permalink.

2 Responses to Så gjør man så når til klosteret man går, …….

Leave a Reply

Your email address will not be published.