En folksom dag på et ellers stille sted

Som jeg har nevnt tidligere er dette et nytt kloster, sickness opprettet for bare to år siden i de gamle lokalene til den Kaldeiske kirken her på stedet. Menigheten har tredoblet seg siden Irak-krigen. I Sør-Irak er det blitt tøffere for de kristne, ampoule så de flytter ut av landet, help eller hit til det fredeligere Nord-Irak/Kurdistan. Dermed bygget de seg en, svær ny kirke for ca ti  år siden. Gamlekirken med tilliggende bygninger (et helt kvartal) skal ny bygges om til et kloster med vekt på felleskristent arbeid, dialog/samarbeid med muslimer og arbeid for miljøsaken!

DSCF0442Dagene er som regel preget av oppussingsarbeidet og forsøk på å skape nye tilbud som f.eks turer og leirer for ungdommen. Dessuten en viktig sak: Gi alle de kristne fremmedarbeiderne i byen et gudstjenestlig tilbud. Det er flere hundre kristne filippinere og indere som jobber særlig i helsesektoren. Kristne fra Indonesia og alle mulige vestlige land er det også. Siden søndag er arbeidsdag og vaktrutiner pluss (antagelig) kulturforskjeller gjør at de sjelden oppsøker den lokale kirken. Men hit kommer de med jevne mellomrom. To busslaster fyller godt opp i kirkerommet. At de kommer fra en kultur hvor det er orden og disiplin på en annen måte DSCF0446enn vi er vant til kan en se bare på hvor pent de setter opp skoene sine utenfor kirken! Videre synger de masse sanger mer lik slik vi gjør hjemme i Norge. Kirkekaffe = kirkete er en selvfølge!

Samme fredag (fridag) i forrige uke som vi hadde denne flotte gjengen på besøk strømmet det til med unger fra 7 til 13 år. DSCF0435De har sin ukentlig katekismeundervisning. Vanligvis er den i nykirken, men denne dagen var den opptatt med en begravelse. Etter felles oppstilling på den lille hageflekken vår, bar det avsted til undervisning i tre grupper. Gutter og jenter i samme klasse.DSCF0436

Alle lærerne deres var kvinner. Tre nonner fra et nonnekloster i byen pluss et tre andre. I pausen ble det selvsagt sparket og kaste ball på plenen, noe som gikk hardt utover mine nyplantede vårblomster, men det tar vi ikke så tungt. DSCF0438Ungene frydet seg. De har ikke så fin hage i nykirken. Ja ikke hage i det hele tatt.

Etter nok en undervisningstime var det lunch bestående av “pølsebrød” med fiskepinneliknende tilbehør og masse ketchup.

Nonnene fra nonneklosteret har begynt å smile til meg nå. Det tok omtrent tre uker. Antagelig har de funnet ut at jeg ikke er så kjettersk av sinnelag som de trodde. Ikke vet jeg, men de virket svært så skeptiske og forbeholdne i starten.  Jeg må få vite litt mer om de kristnes forhold til utenforstående. Umiddelbart virker den som en ganske så lukket gruppe og liter åpne for nykommere. Kanskje har det med deres situasjon som en presset minoritet?

This entry was posted in Pilegrimstur. Bookmark the permalink.

4 Responses to En folksom dag på et ellers stille sted

 1. N級コピー
  業界最大級のS品N品コピーブランド(N級品)激安通販専門店!
  世の中のほとんどの ブランドコピー品はココで揃います。
  偽物の時計、バッグ、財布など激安で買える!
  弊社はルイヴィトン、シャネル、グッチ、エルメス、ロレックス、
  オメガなどブランドショップ です。
  ブランドS品N品コピー専門店、全国送料無料!

 2. 丁寧な梱包で満足しました。
  カードも添えてあり、商品や顧客にたいしても丁寧なショップだと
  おもいます。
  また購入したくなるショップです。
  クリスチャンディオールトートバッグ♪送料無料 新品SAランク クリスチャンディオール トートバッグ パナレア スモール ショッピングバッグ M1010PPCD PVC カナージュキルティング レザー カーキ 新品 ショルダーバッグ 革 141104019 (旭) Chiristian Dior C.Dior PANAREA
  仕事用にぴったり
  A3書類が入り、なお、軽いバッグを探していました。
  仕事用ですので、お値段も手ごろ。
  色も、グレイに近い色で気に入りました。

 3. 最高品質 スーパーコピー N級品 全国送料無料

  消費税無し! 送料無料! 手数料無料!
  業務内容: 各種海外有名ブランド品を豊富に取り揃え、
  しかもお客様を第一と考えて、驚きの低価格で提供しております

  ■ スタイルが多い、品質がよい、価格が低い!
  ■ 送料無料(日本全国) ご注文を期待しています!
  ■ 信用第一、良い品質、低価格は
  ■ 当社の商品は絶対の自信が御座います。

  激安、安心、安全にお届けします.品数豊富な商
  商品数も大幅に増え、品質も大自信です
  100%品質保証!満足保障!リピーター率100%!

  ホームページ上でのご注文は24時間受け付けております

Leave a Reply

Your email address will not be published.