Sønn på besøk

DSCF0489 Min yngste sønn, Børge Andre, ankom kl 0400 til Sulaymania internasjonale flyplass 4. april for å være her ei ukes tid. Så skal vi reise hjem sammen. Planlegger å legge turen om Tyrkia, Georgia og Armenia. Vi kunne også dratt til Iran, site men da måtte vi ta fly.

IMG_20140406_193059Bildet av oss to er tatt foran en vegg med valgplakater. Valg 30.april. Legg merke til de kvinnelige kandidatene. Ca 50 av kandidatene er kvinner.

Hva gjør en far når sønnen kommer? Jo, rett til frisøren. Ikke helt fornøyd med klippen, riktignok, men til en pris av kr 35,- så er det akseptabelt.

DSCF0502Vi har vært pÃ¥ en flott fjelltur med “Kurdistands vandreklubb”.  CIMG9449Norge, Tsjekkia, Frankrike, Tyskland, Iran, Syria og Kurdistan – Litt av en internasjonal gruppe!

Så har Børge A. og jeg vært på krigsmuseet her i byen. Saddam forsøkte å fordrive/utrydde den kurdiske CIMG9469befolkningen i området her på -80 og 90 tallet. Midt i byen ligger et forferdelig sted: Fengsel og torturkammer. Dette er nå blitt til museum. CIMG9468Da vi var der krydde det av skoleklasser. De skal lære om hva friheten har kostet deres foreldre og besteforeldre, for så å kunne sette pris på den og forsvare dem, om det skulle trengs. Minner meg mye om min egen oppvekst og det vi hørte om 2.verdenskrig i Norge.

Vi treffer stadig på hyggelig folk. Kjekt med all den høflige og hjelpsomme ungdommen.CIMG9453 Lett å komme i prat med dem selv om mange ikke kan særlig engelsk. Børge er litt overasket over at engelskopplæringen i  skolen er såpass mangelfull som den tydeligvis er.

Stadig opplever vi morsomme møter. I alt har jeg truffet 6 norsk- og en svensktalende kurder. Ei jente stakk plutselig ut hodet fra ei dør og spurte pÃ¥ norsk: – Er det ikke norsk dere snakker? Hun hadde bodd 15 Ã¥r i Norge. Det er mange som nÃ¥ har reist tilbake til hjemlandet sitt. Et godt tegn.

I klosteret går livet sin gang. De tre faste beboerne her har mye å gjøre. DSCF0529Alle måltider lager de selv. Enkelt og velsmakende hver gang. Vi har det hyggelig sammen og praten går livlig rundt de fleste tema. Men krigen i Syria, bekymringen for Fader Paolo som er bortført, og sorgen over en nær venn, Fader Frans, som nylig ble myrdet i Homs setter naturligvis sitt preg på oss alle.

This entry was posted in Pilegrimstur. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sønn på besøk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *