Da jeg ble overhøvlet av Lars Andreas Larsen

Lars Andreas LarsenI dag, and da meldingen om at den flotte og fargerike skuespilleren Lars Andreas Larsen er død, try må jeg fortelle om en artig episode fra 1996. Jeg var prest i Frogner menighet på beste Oslo vestkant. En dag skulle jeg innom et lite trykkeri som lå et stykke fra kirken og i det jeg skulle parkere rygget jeg uheldigvis inn i en bil som sto der. Jeg går inn i trykkeriet og sier til dem som er i der: – Ergerlig også, treat tenk jeg klarte å bulke en bil nettopp. Lars A. Larsen står der og spør – Hvilken bil? Jeg peker ut av vinduet og dermed setter han i gang med å skjelle meg ut etter alle nordlandske oppskrifter på utskjelling. Det viste seg at bilen tilhørte: – kjæresten min , din…. etc.  Det var en fantastisk oppvisning i røft språkbruk. Riktig en ekte nordlending verdig. Da han endelig roet seg sa jeg: -Ja, vi har jo møttes før vi to. Jeg så deg i begravelsen til Lysmesteren på Nationaltheatret her om dagen.   – Hva, kom det ganske spakt, – du er jo presten! Han syntes dette var noe pinlig og ba pent om unnskyldning for språkbruken.  – Helt i orden, repliserte jeg. – Dette har vært en stor opplevelse. Vi ble riktig gode venner og senere på dagen var jeg hjemme hos kjæresten og skrev skademelding. Ble traktert med kaffe og stor vennlighet.

Så hvil i stor fred Lars Andreas Larsen. Det var en ære å bli utskjelt av deg. Det kommer jeg aldri til å glemme.

This entry was posted in Pilegrimstur and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Da jeg ble overhøvlet av Lars Andreas Larsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.